Polityka Prywatności

Niniejsza Polityka prywatności określa zasady gromadzenia, przetwarzania i wykorzystywania danych osobowych pozyskanych od Państwa przez sklep internetowy Pelnykosz.pl, prowadzony pod adresem internetowym www.pelnykosz.pl (dalej zwanym Witryną) przez BGS Poland Sp. z o. o. z siedzibą w Rumi (84-230), przy ulicy Orzechowej 13 (dalej zwanego Sklepem Internetowym). Sklep internetowy dokłada wszelkich starań w celu zapewnienia poszanowania Państwa prywatności i ochrony udzielonych informacji osobowych podczas korzystania z Witryny i dokonywania zakupów w ramach sklepu oraz w tym celu podejmuje wszelkie niezbędne działania.

 

1. Prawo wglądu, zmiany, usunięcia lub sprzeciwu w odniesieniu do przetwarzania

Administratorem Państwa danych osobowych zbieranych za pośrednictwem strony jest:

BGS Poland Sp. z o.o.
Ul. Orzechowa 13
84-230 Rumia
Rejestr przedsiębiorców : KRS: 0000472285 (SĄD REJONOWY GDAŃSK-PÓŁNOC W GDAŃSKU, VIII WYDZIAŁ GOSPODARCZY KRAJOWEGO REJESTRU SĄDOWEGO)
NIP: 5882400625

Mają Państwo prawo do wglądu, zmiany oraz usunięcia Państwa danych osobowych, a także możliwość sprzeciwienia się ich przetwarzaniu. Prawo to możecie Państwo zrealizować w każdym czasie, kontaktując się z Działem Obsługi Klienta: 
- telefonicznie w godzinach 8.00 -16.00 od poniedziałku do piątku na nr telefonu (58) 727 98 90
- mailowo na adres e-mail sklepu: sklep@pelnykosz.pl
- listownie na adres: BGS Poland, ul. Hutnicza 49, 81-061 Gdynia

 

2. Jakie dane zbiera sklep internetowy podczas rejestracji i dokonywania zakupów?

Sklep internetowy będzie od Państwa zbierał następujące dane osobowe za pośrednictwem Witryny oraz innych form komunikacji, w przypadku dokonywania zakupów, procesu rejestracji, a także obsługi posprzedażowej na Witrynie:

  • imię, nazwisko,
  • adres płatnika,
  • adres dostawy przesyłki,
  • e-mail,
  • numer telefonu kontaktowego,
  • nazwa firmy oraz NIP (w przypadku prośby o wystawienie faktury VAT).  

Podanie powyższych danych jest dobrowolne lecz konieczne dla dokonania rejestracji i zakupu w ramach Witryny.

Oferujemy również możliwość zarejestrowania się w Witrynie Pelnykosz.pl za pośrednictwem konta Facebook lub Google. Po wybraniu jednej z tych możliwości zostaniesz przekierowany na stronę Facebook Admin / Google LLC, gdzie zostaniesz poinformowany o przekazaniu Twoich danych do Pelnykosz.pl. Z polityką prywatności firm Facebook i Google możesz się zapoznać, korzystając z odnośników:
https://www.facebook.com/about/privacy
https://policies.google.com/privacy

Jeżeli wyraziliście Państwo zgodę na otrzymywanie newslettera, podany przez Państwa adres e-mail będzie wykorzystywany w celach marketingowych własnych produktów Pelnykosz.pl. Zgoda na jego otrzymywanie może być cofnięta w każdym momencie. Taka funkcja jest dostępne w sklepie internetowym.

Dodatkowo użytkownik może wyrazić zgodę na przekazywanie swoich danych osobowych serwisowi ceneo.pl (Ceneo Sp. z o.o. ul. Grunwaldzka 182 60-166 Poznań NIP: 779-24-20-393), a także serwisowi opineo.pl (Opineo Sp. z o.o. ul. Powstańców Śląskich 2-4, VI piętro 53-333 Wrocław NIP: 897-176-26-04 Regon: 021269036), w celu przesłania ankiety z prośbą o opinie na temat transakcji w sklepie Pelnykosz.pl

 

3. Jakie dane zbiera sklep internetowy w sposób automatyczny podczas korzystania z Witryny?

Pliki Cookies

Sklep internetowy nie zbiera w sposób automatyczny żadnych danych, z wyjątkiem danych zawartych w plikach cookies podczas samego korzystania z Witryny. Pliki cookies. Wykorzystywane przez sklep internetowy pliki cookies mogą mieć charakter tymczasowy lub trwały. Tymczasowe pliki cookies są usuwane z chwilą zamknięcia przeglądarki, natomiast stałe pliki cookies są przechowywane także po zakończeniu korzystania przez Państwa z Witryny i służą do przechowywania informacji takich jak Państwa hasło czy login, co przyspiesza i ułatwia korzystanie z Witryny.

Użytkownik może zrezygnować z cookies wybierając odpowiednie ustawienia na przeglądarce, jednak należy pamiętać, że w takim przypadku korzystanie z wszystkich funkcji witryny może okazać się niemożliwe. Korzystając z niniejszej witryny internetowej użytkownik wyraża zgodę na przetwarzanie przez Google dotyczących go danych w sposób i w celach określonych powyżej.

W każdym wypadku mogą Państwo zablokować instalowanie plików cookies lub usunąć stałe pliki cookies, wykorzystując stosowne opcje Państwa przeglądarki internetowej. W razie problemów doradzamy skorzystać z pliku pomocy przeglądarki lub skontaktować się z producentem przeglądarki, z której Państwo korzystacie. 

Google Analytics 

Dodatkowo niniejsza witryna internetowa korzysta z Google Analytics, czyli platformy służącej do analizy danych. Google Analytics jest dostarczane przez Google, Inc. (“Google”). Google Analytics używa “cookies”, czyli plików tekstowych umieszczanych na komputerze użytkownika w celu umożliwienia witrynie przeanalizowania sposobu, w jaki użytkownicy z niej korzystają. Informacje generowane przez cookie na temat korzystania z witryny przez użytkownika (włącznie z jego adresem IP) będą przekazywane spółce Google i przechowywane przez nią na serwerach w Stanach Zjednoczonych.

Google będzie korzystała z tych informacji w celu oceny korzystania z witryny przez użytkownika, tworzenia raportów dotyczących ruchu na stronach dla operatorów witryn oraz świadczenia innych usług związanych z ruchem na witrynach internetowych i korzystaniem z internetu. Google może również przekazywać te informacje osobom trzecim, jeżeli będzie zobowiązana to uczynić na podstawie przepisów prawa lub w przypadku, gdy osoby te przetwarzają takie informacje w imieniu Google. Google nie będzie łączyła adresu IP użytkownika z żadnymi innymi danymi będącymi w jej posiadaniu.

Inne dane

Obok plików cookies sklep internetowy może również gromadzić dane zwyczajowo zbierane przez administratorów systemów internetowych w ramach tzw. logów lub plików dziennika. Informacje zawarte w logach mogą obejmować m.in. Państwa adres IP, rodzaj platformy i przeglądarki internetowej, dostawcę Internetu oraz adres strony, z której weszliście Państwo na Witrynę. 

 

4. Komu udostępniamy Twoje dane osobowe?

W zależności od przypadku możemy przekazać lub udostępnić niektóre z Twoich danych osobowych następującym kategoriom odbiorców:

• spółki należące do tej samej grupy spółek co BGS Poland
• dostawcy usług kurierskich – Poczta Polska, DPD, DHL
• dostawcy usług płatniczych/bankowych – PayU, IAI Pay, PayPal
• dostawcy usług marketingowych/telemarketingowych;
• dostawcy usług badania rynku;
• towarzystwa ubezpieczeniowe;
• dostawcy usług informatycznych;

 

5. Dostęp do Twoich danych

Możesz wystąpić do nas:

• o potwierdzenie, że przetwarzamy Twoje dane osobowe,

• o dostarczenie kopii tych danych,

• o przekazanie Tobie innych informacji dotyczących Twoich danych osobowych, takich jak dane osobowe, które posiadamy, jak je wykorzystujemy, komu je udostępniamy, czy przekazujemy je za granicę i jak je chronimy, jak długo przechowujemy, jakie przysługują Ci prawa do złożenia skargi, gdzie uzyskaliśmy Twoje dane, w zakresie, w jakim informacje te nie zostały jeszcze przekazane Tobie w drodze niniejszego zawiadomienia.

Możesz poprosić nas o usunięcie swoich danych osobowych, ale tylko wtedy, gdy:
• nie są już one konieczne do celów, dla których zostały zebrane, lub
• wycofasz swoją zgodę (jeśli przetwarzanie danych odbywa się na podstawie Twojej zgody), lub
• korzystasz z prawa sprzeciwu, lub
• dane zostały przetworzone niezgodnie z prawem, lub
• występuje w tym zakresie zobowiązanie prawne.
Nie jesteśmy zobowiązani do spełnienia prośby o usunięcie danych osobowych, jeśli ich przetwarzanie jest konieczne:
• w celu wykonania zobowiązania prawnego, lub
• w celu wniesienia, wykonania lub obrony roszczenia prawnego.

 

6. Jak długo przechowywane są Twoje dane osobowe?

Twoje dane osobowe będą przechowywane do czasu wniesienia sprzeciwu lub odwołania zgody.

 

7. Przeniesienie danych osobowych 

Możesz poprosić nas o dostarczenie Twoich danych osobowych w ustrukturyzowanym, powszechnie używanym formacie nadającym się do odczytu maszynowego lub możesz poprosić o „przeniesienie” ich bezpośrednio do innego administratora danych, ale tylko wtedy, gdy:

• przetwarzanie danych odbywa się za Twoją zgodą lub na podstawie zawartej z Toba umowy, oraz

• przetwarzanie odbywa się w sposób automatyczny.

 

8. Skargi

Od dnia 25 Maja 2018, funkcję organu nadzorczego w sprawie sposobu przetwarzania Twoich danych osobowych przejmie Prezes Urzędu Ochrony Danych osobowych. To właśnie do tego organu można składać ewentualne skargi dotyczące sposobu pozyskania i przechowywania Twoich danych osobowych.

 

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
Zamknij
pixel